+381 69 280 42 99

Mnogi ljudi bi rekli da soba ispunjena belim zidovima zvuči pomalo dosadno. Pa, ovde smo da Vam kažemo da bela boja sigurno uopšte ne mora da se oseća prljavo. Potpuno beli prostor može se osećati sveže, moderno, pa čak i pomalo smelo. Samo treba da znate kako da izaberete pravu nijansu bele boje za svoj prostor.

Ako se bavite minimalizmom, bela boja je odličan izbor za Vašu boju zida. Lepota belih zidova je u tome što Vam omogućavaju da istaknete nameštaj i akcente u sobi i savršeni su za pokazivanje umetničkih dela.

Beli zidovi su takođe sjajni ako planirate da prodate ili iznajmite svoj dom - čist izgled belih zidova stvara prazan prostor i pomaže ljudima da zamisle kako da prostor učine svojim.

Beli zidovi takođe pružaju odličnu pozadinu za eksperimentisanje sa bojama na druge načine. Kada zidove držite klasičnim i neutralnim, možete koristiti smele boje u svom nameštaju i naglaske u bilo kojoj kombinaciji koju volite. Ovo je odličan način da se prebacite u svetle boje, što znači da lako možete da promenite stvari ako utvrdite da to ne odgovara Vama.

Kako odabrati najbolje nijanse u beloj boji za zidove?

Kada odaberete pravu nijansu bele za svoju sobu, razmislite kako svetlost teče kroz prostor tokom dana. Za sobe okrenute ka zapadu to znači da ćete najverovatnije dobiti najviše svetla sredinom dana. Kada birate svoju savršenu belu boju, razmislite o tome kada zapravo provodite većinu svog vremena u toj određenoj sobi. Jutra su tamnija u sobi koja gleda na zapad, pa bi Vaša boja boje trebala imati toplije podtonove kako bi uravnotežila sivkastu svetlost. Pomislite na kremasto belo ili čak belo rumenilo.

Kako dan bude odmicao, Vaša soba okrenuta ka zapadu postajaće toplija kako se sunce kreće od punog sjaja oko podneva, sa toplim sjajem kako sunce počinje da zalazi. U ovo doba dana idite na nešto sa hladnim nijansama, poput plave, zelene ili čak sive boje.

Sobe okrenute ka severu nikada nemaju punu sunčevu svetlost tokom dana, što kao rezultat može imati svetlo sivkastog tona. To znači da se prirodno teže osećaju hladnije od ostalih soba. Da biste sprečili da se Vaša soba oseća previše hladno i ravno, odaberite verziju bele boje sa toplom podlogom - pomislite na nežno kremasto belu ili nešto s žutim podtonom. Ako i dalje želite više prave bele boje, ciljajte na nešto sa samo prizvukom žute osnove kako biste uravnotežili sivo svetlo.

Sobe okrenute ka istoku dobijaju ono dobro ranojutarnje svetlo. Nije previše toplo, već prilično čisto i svetlo, dajući vašem prostoru blagi sjaj. Ova vrsta sunčeve svetlosti laska i hladnim i neutralnijim bojama.

Kako se sunce kreće nebom, sobe okrenute ka istoku i dalje će imati puno svetlosti, ali takođe imaju više senke i sive svetlosti. Da bi se uravnotežio ovaj senkoviti efekat, toplija bela je najbolja za ove prostorije tokom popodneva i ranih večeri kako bi pomogla da se stvari zagreju.

Sobe okrenute ka jugu prilično je zabavno ukrašavati, uglavnom zato što imaju dobru prirodnu sunčevu svetlost tokom celog dana. Ovo zaista možete iskoristiti u svoju korist i odabrati nijansu bele boje na osnovu toga kako želite da se oseća u bilo kom trenutku tokom dana. Ako nemate mnogo prozora i želite da maksimalno iskoristite prirodno svetlo, toplija bela boja može Vam pomoći da u sobu unesete još malo svetla.

Ukoliko imate mnogo prozora, to znači da će se Vaš prostor prirodno osećati toplim tokom celog dana. U stvari, ponekad se može osećati previše toplo. U ovom slučaju ćete želeti da koristite mnogo hladniju belu boju sa plavim ili sivim tonom. Ovde zaista možete da ubacite osnovnu boju i odaberete verziju koja je samo na ivici da ne bude bela.

Ako ste spremni da svojim prostorijama date novi novi izgled sa belom (ili bilo kojom drugom bojom!) Banjac Group je spreman da Vam pomogne!

Beli zidovi Krecenje

Molerski radovi Beograd

Krecenje stana Beograd

Garantovano
najniže cene

Najbolje cene u Beogradu!

Dugogodišnje
iskustvo

Uverite se u kvalitet koji pružamo dugi niz godina.

pružanje
garancije

Pružamo garanciju na naše radove u trajanju 1 godine.