+381 69 280 42 99

Travertino tehnika Najbolja cena

Travertino je materijal baziran na mineralnim sirovinama koji nam omogućava izvođenje raznih dekorativnih tehnika za zaštitu i dekoraciju zidnih površina. Ovaj dekorativni materijal najčešće koristimo da bi smo postigli efekat prirodnog kamena Travertina, odakle i potiče njegov naziv.

Lepota kamene teksture godinama inspiriše ljudi koji vole uređenost enterijera. Traventino dekorativna tehnika koji su cenili dizajneri i arhitekte, nedavno je postao izuzetno popularan.

Traventino se godinama koristi kao gornji sloj podova, zidova, fasada kao i kuhinjskih pultova i elemenata kamina. Ali, pored upotrebe kao građevinski kamen, često se koristi i kao ukras.

Imitacija prirodnog kamena se često koristi kao materijal za oblaganje i element dekoracije arhitektonskih detalja – uglavnom zbog svoje jedinstvene kamene estetike.

U njegov sastav pored kreča ulaze mermerni prah i kvarcni pesak, koji doprinose kamenom efektu.

To je poseban dekorativni premaz koji imitira prirodni kamen. Završnu površinu karakteriše izgled prirodnog kamena formiran razlikama u nijansi veziva, kao i bodovima i prazninama dobijenim odgovarajućom tehnikom nanošenja.

Travertinski malter je ekološki, u potpunosti baziran na prirodnim vezivima i punilima. Dizajniran je tako da formira heterogenu teksturu koja nastaje usled raspodele punila i peska različite veličine i boje.

Dostupan je u 3 tipa veličine zrna – ekstra fino, fino i grubo – stoga se može formirati očekivani efekat plitkih ili dubokih rezova.

Tehnika Traventino

Lako formiranje gipsa omogućava postizanje jedinstvenog dekorativnog efekta u skladu sa namerama i očekivanjima korisnika. Tekstura prirodnog kamena sa bodovima i prazninama može se pojačati toniranim dekorativnim lakom. Traventino se takođe može tonirati u masi i nanositi različitim tehnikama.

Izuzetno postojan tokom vremena. Otporan na sve vremenske uslove, otporan na udarce, ogrebotine, pere se vodom, sapunom, deterdžentom pomoću sunđera ili četkice.

Garantovano
najniže cene

Najbolje cene u Beogradu!

Dugogodišnje
iskustvo

Uverite se u kvalitet koji pružamo dugi niz godina.

pružanje
garancije

Pružamo garanciju na naše radove u trajanju 1 godine.