+381 69 280 42 99

Vlaga je jedan od glavnih faktora koji utiču na propadanje zidova i za zdravlje je veoma štetna. Ne postoji boja koja bi se oduprela štetnim efektima vlage, tako da je najbolje rešenje zaustaviti napredovanje vlage.

Uklanjanje vlage je ozbiljan zadatak koji treba rešiti.

Trebalo bi da znamo da uzroka nastanka vlage ima više, može doći iz cevi koje puštaju vodu, može nastati kao posledica kondenzacije, filtracije spolja ili iz samih temelja. Moramo znati uzrok da bi uspeli da odradimo posao.

Postoji nekoliko rešenja koja eliminišu ili ublažavaju njene efekte.

Vlaga kao posledica kondenzacije
Temperaturne razlike između unutrašnjosti i spoljašnjosti kuće, na koje moramo dodati i unutrašnju vlažnost vazduha, čine da se ista voda u gasnom stanju zadržava na zidovima i tako ih stalno čini vlažnim, uzrokujući propadanje boje. Pravilna ventilacija prostorije je jedno od rešenja.

Vlaga u temeljima i zidovima
Najčešći slučaj je vlaga koja dolazi iz zemlje, prodire u temelje i prosto cveta nekoliko centimetara od zemlje, negativno utičući i dugoročno uništavajući, ne samo boju, već i same zidove, gips i ostale materijale. Postoje dve mogućnosti da se eliminiše ili ublaži efekat uzrokovan vlagom. Jedan od njih je postizanje vodootpornosti zida uz pomoć tretmana i proizvoda koji postoje i na našem tržištu, ili postavljanje izolacionih ploča protiv vlage.

Vlaga zbog oštećenih cevi
U slučaju da je vlažnost posledica propuštanja tečnosti kroz cevi, bilo da je u pitanju loša instalacija ili su same cevi u lošem stanju i zato uzrokuju gubitak, dovoljno je locirati i popraviti oštećenje i pustiti da se vlaga postepeno suši i nestaje. Nakon nekoliko meseci, zid će biti spreman za novo krečenje uz prethodnu pripremu, naravno.

Kako se resiti vlage


Renoviranje poslovnog prostora

Ako Vam treba pomoć oko vlage pozovite nas 0692804299 .

Banjac Group - Krecenje stana Beograd

Garantovano
najniže cene

Najbolje cene u Beogradu!

Dugogodišnje
iskustvo

Uverite se u kvalitet koji pružamo dugi niz godina.

pružanje
garancije

Pružamo garanciju na naše radove u trajanju 1 godine.