+381 69 280 42 99

Krečenje uvek treba počinjati od plafona - znajte da je plafon od celog stana uvek najteže okrečiti. Na zidove pređite tek kada je plafon gotov. Kad prvi put zakotrljate valjak, neće se desiti ništa što bi moglo da Vam se dopadne.

Prvi sloj će biti apsolutno grozan. Sve će biti šareno, flekavo, ali – ne paničite! Prvi sloj boje je uvek takav, pogotovo dok se dobro ne osuši. Takođe, veliki je izazov, na primer, krečenje bordo ili plavog zida u belu boju, ali sve je to moguće.

Kada se boja dobro osuši i kada zidove prefarbate drugi put, već će Vam biti malo lakše, jer će boja početi da se ujednačava. Trudite se da što veću površinu prekrečite velikim valjkom. Mali valjak koristite za prostor oko prekidača za struju, kao i iza radijatora, a četkom "izvlačite" linije oko prozora i vrata.

Vremenom ćete već sami proceniti sa koliko boje u valjku postižete najbolje rezultate, odnosno koliko je potrebno da valjak ocedite. U bankarskim reklamama za keš kredite kada nasmejani ljudi sređuju svoj stan, potezi valjkom po zidovima obično idu na sve strane, levo-desno, gore-dole. Boja pršti na sve strane i svi se smeju... U stvarnosti je procedura uvek drugačija nego na filmu i reklamama, izuzev prskanja, koje je prisutno.

Prvo se malim valjkom horizontalno izvuče na zidu pruga, tik ispod plafona i isto tako u dnu, iznad lajsne parketa. Onda se vertikalnim pokretima velikim valjkom kreči ceo zid, po redu dok se ne napravi krug kroz celu sobu. Naravno, pre toga ste završili krečenje plafona.

Ako želite da recimo plafon bude beo, a zidovi u boji, estetski će biti najefektnije da i zid pre spoja sa plafonom bude beo, oko tri centimetra. Zato kupite krep traku debljine tri centimetra. Uvek tražite jaču krep traku jer nije velika razlika u ceni, ali u kvalitetu jeste. Tako ćete izvući savršeno ravan prelaz, lakše nego da je spoj dve boje u samom ćošku.

Ako želite da vidite kako to rade profesionalci,
pozovite 069 280 42 99.

Krecenje stana saveti Beograd


Naše molere možete kontaktirati svakog dana tokom cele nedelje za konsultacije ili dolazak i besplatnu procenu cene molerskih radova.

Adaptacija kuće Najbolja cena po m2

Krecenje stana Beograd

Garantovano
najniže cene

Najbolje cene u Beogradu!

Dugogodišnje
iskustvo

Uverite se u kvalitet koji pružamo dugi niz godina.

pružanje
garancije

Pružamo garanciju na naše radove u trajanju 1 godine.