+381 69 280 42 99

U slučaju da ste odlučili sami da krečite prvo morate imate dobar valjak i četke.
Nikada nemojte da žalite na izborom valjka ili da koristite neki stari valjak koji ste pronasli u podrumu ili Vam je dao komšija. Upamtite da je to osnovna stvar pored izbora materijala.

Po našem mišljenju najbolje je da uzmete valjak po izboru materijala, to se konsultujte sa majstorom ili pozovite nas na 069 280 42 99.
Uvek možete računati na nas i nemojte se ustručavati da nas pozovete, uvek ćemo vam izaći u susret.

Druga stvar jako važna je izbor materijala za krečenje. Upamtite da dobar izbor materijala daje dugoročniju zaštitu, da sada postoje materijali koji, kada ostavite fleku na zidu, mogu da se operu. Slabije tamni i bićete zadovoljni, a i lakše je za rad. Preporuka je da se koriste kvalitetne boje za zidove koje, za razliku od običnih, pružaju superiorne performanse i dugoročnije rezultate. U pogledu primene, ove boje će manje prskati. Samo krečenje će ići mnogo lakše i efikasnije jer ove boje bolje pokrivaju površinu, i kod tamnijih nijansi je potreban manji broj premaza, čime ćete uštedeti na količini potrošene boje i vremenu.

Sada cu vam opisati boje i koliko koštaju po m2. Napominjem da za neku prostoriju potrebna jedna ruka krečenja, dok za neke je potrebno tri ruke. Sve zavisi kada je poslednji put krečeno, da li je u prostoriji pušeno, kako se održavalo...

Poludisperzija nije periva i uglavnom je grublje strukture, to jest, na njoj se vide granule.
Cena materijala iznosi od 0,2 do 0,5 evra/m2 površine koja se boji.

Disperzija je periva boja koja je skuplja od poludisperzije. Finije je strukture i ima bolju pigmentaciju od poludisperzije, a samim tim i bolju pokrivenost od poludisperzije.
Cena materijala kreće se od 0,4 do 1 evra/m2. Najjeftinija je naravno bela, a cena raste s tamnijim tonovima.

Akrilne boje su visoko kvalitetne boje, koje su takođe perive. Izuzetno su fine teksture i nanose se u tankom sloju, pošto imaju veliku moć pokrivanja. Međutim, za njih je potrebna posebna priprema, to jest, gletovanje dva do tri puta i to pod reflektorima.
Cena akrilnih boja kreće se od 1 do 1,5 evra/m2, u zavisnosti od nijanse. Postoje akrilne boje koje koštaju i do 3 evra/m2.

Nikada nemojte mešati različite proizvođače, jer može uticati negativno na izbor boje. Obavezno obratite pažnju na rok trajanja boje. Različiti proizvođači imaju različite rokove.

I najvažnije u molerskim radovima je sledeće:
- Strpljenje je bitna stvar - ne zaboravite da ne postoje prečice, čak i profesionalnim molerima je za krečenje stana od npr. 50m2 potrebno bar dva dana da bi se posao uradio kvalitetno.

Za sva dodatna pitanja ako ih budete imali slobodno nas kontaktirajte na broj telefona 069 280 42 99.

Firma za adaptaciju i renoviranje stana Beograd

Garantovano
najniže cene

Najbolje cene u Beogradu!

Dugogodišnje
iskustvo

Uverite se u kvalitet koji pružamo dugi niz godina.

pružanje
garancije

Pružamo garanciju na naše radove u trajanju 1 godine.