+381 69 280 42 99

Mnogi imaju dilemu šta je bolje uraditi prilikom dekoracije svog životnog ili radnog prostora: okrečiti zidove ili zalepiti tapete?
Sve je stvar ukusa, a o ukusima ne vredi pričati. Oba rešenja imaju i dobre i loše strane.

U odnosu na tapete, okrečeni zidovi su "zdraviji" jer ne upijaju mirise, dim i smog, poput tapeta. Osim toga, krečenjem se ubijaju i razne bakterije. Zato bih Vam preporučio krecenje stana.

Međutim, ukoliko zidovi nisu sasvim ravni, to ćete bolje prikriti tapetama, naročito ako imaju pruge ili neki drugi geometrijski dezen. Na okrečenim zidovima se lako uoče sve neravnine i nepravilnosti, zbog čega se savetuje gletovanje pre toga, kao odličan način za sanaciju zidova. Upamtite da niste dužni da svaki put gletujete pre krečenja zidova. Sledećih par krečenja ne morate gletovati ili su to neke male neravnine koje se brzo saniraju.

Ako želite da uštedite na vremenu i da posao renoviranja svog životnog ili poslovnog prostora obavite bez mnogo prašine, tapete su bolje rešenje nego krečenje, jer se ti radovi izvode brže i bez prljanja okolnog prostora.

Krecenje stana ili lepljenje tapeta

Što se cena tiče, možete proći podjednako skupo ili jeftino, jer cena zavisi od izbora materijala. Tapete mogu biti veoma skupe, ali i boje za zidove, ukoliko su od modernih, ekoloških materijala, ako su otporne na vlagu i slično.

Deca vole da pišu i crtaju po zidovima. U tom slučaju se preporučuju boje za zidove koje mogu da se operu. Takođe, sačuvajte nekoliko rezervnih rolni kojima ćete prelepiti eventualnu kreativnost svog deteta na zidovima u stanu.

Ako imate kućnog ljubimca, oni mogu da izgrebu zidove, a neki od njih naročito vole da "cepkaju" tapete. I u tom slučaju je rešenje rezervna rolna, ili krečenje prostorije, ukoliko vaš kućni ljubimac uporno cepa papir.

Ako želite da vidite kako to rade profesionalci, pozovite 069 280 42 99.
Naše molere možete kontaktirati svakog dana tokom cele nedelje za konsultacije ili dolazak i besplatnu procenu cene molerskih radova.

Najpovoljnija cena krecenja po kvadratu u Beogradu

Krecenje stana Beograd

Garantovano
najniže cene

Najbolje cene u Beogradu!

Dugogodišnje
iskustvo

Uverite se u kvalitet koji pružamo dugi niz godina.

pružanje
garancije

Pružamo garanciju na naše radove u trajanju 1 godine.