+381 69 280 42 99

Kad nas zovu da krečimo stan u Beogradu svi se usresrede na zidove, kako da okečimo zidove hodnika ili dnevnog boravka. Ako nam je dnevni boravak mali, trebalo bi da okrečimo u svetlije boje, ali svi zaboravljamo za krečenje plafona. Kao da zaboravljamo da je i plafon sastavni deo prostorije i da i on zaslužuje da bude iskorišćen. Upravo plafon pokriva najveću površinu prostorije i zbog toga je itekako važan, kako bi promenio utisak o enterijeru. Sada ćemo navesti tri kreativna načina kako da uredite plafon.

1. Svetlije boje za otvaranje prostora
Prvo što treba da uradite je da procenite prostoriju, prvenstveno visinu zidova, ili, kako naš narod kaže, visinu plafona. Takođe, kada krečite plafon u neku boju, imajte u vidu i boju nameštaja i ostalih dominantnih detalja u prostoriji, da biste sve uklopili u harmoničnu sliku.

Ako želite da postignete efekat veće prostorije, okrečite plafon u neku svetliju boju. Ako su zidovi i nameštaj u neutralnim tonovima, slobodno se usudite da boja plafona bude jača.

Uredjenje plafona

2. Tamne boje za efekat manjeg prostora
Kao što svetle boje uvećavaju prostor, tamne boje ga smanjuju, pa ako želite da postignete efekat manje prostorije, birajte da plafon okrečite u neku tamnu boju. Samo vodite računa da ne napravite od prostorije široku, a nisku kocku.

3. Crtež, stiker, bordura - na plafonu
Kao poslednji predlog, savetujemo Vam da iskoristite svog kreativnog genija i dozvolite mu da se ispolji na plafonu. Ne mislimo da, kao Mikelanđelo, provodite dane oslikavajući plafon, ali ako Vam mašta i kreativnost kažu da bi na jednom od Vaših plafona lepo izgledao neki stiker, ili neki oslikani motiv, zašto da ne? Na kraju krajeva, makar ćete tako dati smisao staroj srpskoj izreci "gledati u plafon" - ovog puta drugačijeg i interesantnijeg.


Povoljna cena gletovanja i krecenja Beograd

Krecenje stana Beograd

Garantovano
najniže cene

Najbolje cene u Beogradu!

Dugogodišnje
iskustvo

Uverite se u kvalitet koji pružamo dugi niz godina.

pružanje
garancije

Pružamo garanciju na naše radove u trajanju 1 godine.